Archive for the ‘Photoshop’ Category

Januari 2012 Timeline – This what happen :) [Gambar]

Friday, February 10th, 2012

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

Qq, lama benarin ndak diupate ini blog. Oklah, kali ini aku akan update blog hanya dengan satu gambar sahaja. Maklumlah  aku nih malas menulis, dan memang tak reti nak buat karangan panjang macam kamu-kamu yang diluar sana, jadi aku letak gambar jak. Gambar ini macam timeline , dalam gambar tuh semua ada apa yang berlaku sepanjang January 2012.  Lebih ringkas gambar ini akan menceritakan segalanya. So, hope you enjoy it. (trep london sikit) haha. ! wohaa.

(more…)

0

Adobe Photoshop Cs5 Portable [Update Link]

Sunday, May 2nd, 2010

heiyah! salam buat semua, hari ini aku akan share untuk korang yang suka editing, design dan yang sewaktu dengannya, kali ini aku post link untuk downloadadobe photoshop cs5 portable. okey! buat sesiapa yang belum tahu lagi apa itu portable? maksud portable ialah mudah alih; yang mudah dibawa seperti yang tertulis dalam kamus dwibahasa oxford fajar edisi keempat muka surat 310 baris ke-9 dari bawah.

Selain itu, versi portable ini juga adalah lebih sikit saiz mb dia daripada yang saiz mb yang asal. ok! link download adobe photoshop cs5 portable ini hanyalah pre-release dan mungkin akan berlaku perubahan pada versi yang akhir nanti.

(more…)

Membuat Efek Warna Teks Bercahaya di Photoshop

Wednesday, March 24th, 2010

Heiyah! dalam tutorial photoshop kali ini, kita akan belajar cara untuk membuat efek warna teks bercahaya ataupun colorful glowing text effect menggunakan adobe photoshop. Korang mestilah mempunyai kemahiran asas dalam photoshop untuk mengikuti tutorial kali ini. Tutorial ini di dalam tahap tak susah dan tak senang sangat, apa yang perlu fokus dan teliti mengikut langkah- langkah yang telah saya berikan untuk korang semua. Semoga korang berjaya dan dapat menghasilkan efek ini dengan jayanya. :)

(more…)

Sketch : Mari Kita Lukis Melukis

Sunday, January 24th, 2010

Salam. Syukur alhamdulillah, laptop aku yang sudah dekat satu bulan berada di pc-BACKUP telah pun selamat kembali. Sampai bersawang sudah aku tengok blog aku ni, Kos dia cuma rm15 ringgit jer. Ntah apa mereka buat selamat satu bulan dengan laptop aku. isk3.

Sebelum terlambat, Tapi macam dah terlambat pulak. aha. Selamat tahun baru 2010 untuk semua dah blog ini. Azam yang belum tertunai akan di bawa ke tahun ini. ehe.

ok-ok..

selama ketidak-adaan laptop kat rumah kerja aku cuma bangun, mandi, makan, tgk tv..wah memang jadi gilar kalau hari-hari camtu. Tapi nasib baik ada kertas dan pensel, boleh jugak buang masa dengan melukis ni. Nak dikatakan pandai melukis taklah pandai sangat. sikit-sikit boleh lah. semua orang pandai melukis, tak caya? . suruh mereka lukis orang lidi semua pandai.. kan kan?? aha.

kat bawah ni ada beberapa lukisan yang aku lukis. Korang boleh lah tengok-tengok, lihat-lihat, pandang-pandang, dan jangan lupa komen-komen. aha.

(more…)


Plugin from the creators of Brindes :: More at Plulz Wordpress Plugins

wordpress seo