Adobe Photoshop Cs5 Portable [Update Link]

heiyah! salam buat semua, hari ini aku akan share untuk korang yang suka editing, design dan yang sewaktu dengannya, kali ini aku post link untuk downloadadobe photoshop cs5 portable. okey! buat sesiapa yang belum tahu lagi apa itu portable? maksud portable ialah mudah alih; yang mudah dibawa seperti yang tertulis dalam kamus dwibahasa oxford fajar edisi keempat muka surat 310 baris ke-9 dari bawah.

Selain itu, versi portable ini juga adalah lebih sikit saiz mb dia daripada yang saiz mb yang asal. ok! link download adobe photoshop cs5 portable ini hanyalah pre-release dan mungkin akan berlaku perubahan pada versi yang akhir nanti.

sedikit information

With the advent of Photoshop CS5 photographers have access to a function of the new generation to create images with high dynamic range (HDR). Combining pictures with different exposures in one HDR-image, Photoshop CS5 accurately retains the full range of key scenes. New technology allows the HDR Pro to eliminate spurious distortions and provides more precise control of the tone mapping. With features HDR rendering, users can simulate HDR-images using a single image, claim the developers.

In addition, Photoshop CS5 includes revolutionary tools to enhance the creative potential of users. Brand new drawing tools include a tool Mixer Brush, who mixes an infinite number of colors on one brush tool Bristle Tips, creating the effect of this smear brush. With Puppet Warp tool, users can change the position or view of any element of the image, for example, straightened his bent arm on the photos or adjust an image of the landscape to create a new spatial perspective.

OS: Windows XP, Vista, 7
Language: English
The medicine: not required
Size: 122.75 MB

Mediafire
Mediafire *mirror

aku dah download pun dan try adobe photoshop cs5 portable ini, setakat ni okey jerp, takda masalah, lepas download korang hanya tinggal extract dan dah boleh guna.

all credit to : syok.org terbaek wok!  :)

elyaszbha

this is me and my life as kanak-kanak rebina

You may also like...

34 Responses

  1. jojo says:

    thx bro, really appreciate u share ni. tp yg ni pre-release or final punya? yg untuk master collection

    Reply

    elyass Reply:

    yang master collection full punya maknanya final. tapi ada orang cakap still beta lagi. :) nanti update lagi kat sini kalau ada perubahan :)

    Reply

  2. izz says:

    portable tabest ar, xleh plugins bagai. wuuu saye menggunekan cs3 dengan bangge. hehehhee
    .-= izz´s last blog ..eff one babe! =-.

    Reply

    elyass Reply:

    aha, ak guna portable jerk, semua jalan macam yang full punya, plugin pun takda masalah. ok jer. berfungsi dengan jayanya :)

    Reply

    izz Reply:

    yeke? kat folder mane nak letak file plugins tuh? portable bukan satu file je ke?
    .-= izz´s last blog ..eff one babe! =-.

    Reply

    elyass Reply:

    Ye, ada banyak jenis portable ni, ada gak yang tak support plugins, tapi yang selalu ak download semua support plugins, cari jer folder plug-ins,
    kalau macam yang c5 ni, lepas extract leh cari folder plug-ins kat >> Adobe Photoshop CS5\Plug-ins :)

  3. bleh donlod ke?
    dah pakai..best?

    Reply

    elyass Reply:

    boleh jer, ak dah try download, best? terpulang kepada individu tuh lah, bg ak ok jer, banyak jugak dorang update dalam cs5 nih, interface sama jer mcm cs4 :)

    Reply

  4. thankx you so much. bagi crack tu. saya dh boleh enjoy pakai cs5 full version. thankx sgt2.

    Reply

    elyass Reply:

    your r welcome :) , sharing is caring, tul tak ak tulis nih. hahaha

    Reply

  5. ha btul la pe yg ko tuleh tu… sharing is caring
    .-= amalina binti anuar´s last blog ..Ip Man 2 =-.

    Reply

    elyaszbha Reply:

    OK :D

    Reply

  6. MC says:

    cool la bro…
    tapi still, aku setia dengan CS3..
    haha..
    .-= MC´s last blog ..Gilanya Aku Terhadap DOTA serta kaitannya dengan Setan. =-.

    Reply

    elyaszbha Reply:

    aha. its okeyy :D kalau ada masa update lah pegi cs5 :D bnyk update dah kat cs5 nih :D

    Reply

  7. Miza says:

    Cool Bro… Thank you..

    Reply

    elyaszbha Reply:

    you are welcome :D

    Reply

  8. Nizam6281 says:

    Thankyou ar bro
    Suke2 Hik3
    .-= Nizam6281´s last blog ..LAMAN WEB PILIHAN UNTUK DOWNLOAD SOFTWARE =-.

    Reply

    elyaszbha Reply:

    hehe, welcome xD

    Reply

  9. AyieBlog says:

    salam,aku dah pakai adobe master collection cs5 mcm ringan je.. interface dia pun simple..tapi belum explorer betul2.. hehehe

    Reply

    elyaszbha Reply:

    betul betul betul..
    memang puas hati lah
    load pun lebih laju dari yg sblmnya..
    simple dah cun. keke.
    ada masa explorer lah banyak lagi.
    ak pun sama gak blum lagi explorer semua

    Reply

  10. FaR says:

    selamat belajar adobe photoshop..
    serious tekanan mule2..
    kene bnyk sabar..
    nnt dh expert die jadi senang..

    Reply

    elyaszbha Reply:

    yah betul3… :)

    Reply

  11. Ramli says:

    Elyasz…aku dah extract file adobe portable ni…asal ada error bila nk open??Application failed to start…asal haa??

    Reply

    elyaszbha Reply:

    failed to start ker?
    kalau guna win7 cuba runs as administrator..
    takpun pegi update pc/lappy en.ramli dengan latest Net framework :) harap dapat membantu, tk dpt nk tolong sgt since ni masih lagi prer-release.

    Reply

    elyaszbha Reply:

    or pc/lappy en.ramli x32 or x64..
    sebab kemungkinan ini untuk x32 sahaja.. apa2 pun cuba dulu cara di atas tuh :)

    Reply

  12. nazra says:

    dulu naz pn download kat syok.org jgk :) nazra´s last blog post ..Hilal – Maggi Cukup Rasa dan Knorr Pasti Sedap Pun Kalah-

    Reply

  13. Mhmdtq says:

    wow elyas..

    saya suka yang mediafirenya :)
    password bukan indon 8)

    Reply

  14. Faris says:

    link part 2 not work….
    cuba bagi aku link baru
    update link part 2
    hantar link kat aku
    yahoo : gila.gila911@yahoo.com

    Facebook : http://www.facebook.com/profile.php?id=100000949929346

    post kt fb aku pn tkpe

    Reply

    elyaszbha Reply:

    link dah update boleh tgk kat atas. hehe

    Reply

  1. May 2, 2010

    Adobe Photoshop Cs5 Portable | elyaszbha | Hidup berani untuk gagal…

    download Adobe Photoshop Cs5 Portable, Adobe Creative Suite 5 Master Collection Full – Mediafire…

    Reply

  2. May 21, 2010

    [...] and foremost, you can download Adobe Photoshop CS5 (Known as White Rabbit) *# HERE #*. 100% GUARANTEED that the link works (Saffa download yang PORTABLE dari link Mediafire)! Before [...]

    Reply

  3. June 29, 2010

    [...] Untuk tutorial ni, Saffa guna Photoshop CS5. Untuk pengguna photoshop version lain.. masih boleh ikut tutorial ni. TAPI. Kalau rajin. Download lah photoshop CS5 (PORTABLE) : Mediafire part1 | mediafire part 2 (Credit: Elyas) [...]

    Reply

  4. March 30, 2012

    leica s2 review…

    [...]Adobe Photoshop Cs5 Portable | elyaszbha | Hidup berani untuk gagal[...]…

    Reply

  5. April 6, 2012

    advertising photographers…

    [...]Adobe Photoshop Cs5 Portable | elyaszbha | Hidup berani untuk gagal[...]…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
:-) :( :(( :? 8) :D :P :oops: :cry: :wink: :love: X( :x

Wordpress Seo Plugin